Øvre Romerike
Home Øvre Romerike

Temakurs

Gratis temakurs

 

Temakursene går mer i dybden enn grunnkursene og er spesielt utviklet for at gründere og ledere i småbedrifter skal få innsikt i spesielle emner og virksomhetsområder som er sentrale for å lykkes med å utvikle forretningsidéen og bedriften.
På temakursene får du i tillegg til nyttig faglig innsikt også mange praktiske tips og oppdatering på relevante verktøy som brukes av gründere i dag.
Alle våre temakurs er gratis.
Alle kurs starter kl 18.00

Drop in veiledning hos Etablerertjenesten på Øvre Romerike – 6. oktober

Går du med en gründer i magen og har lyst til å starte egen bedrift? Har du en god idé og vil lære mer om hvordan du kan realisere den? Ta en tur innom vårt kontor på Business Jessheim (4. etg Jessheim Storsenter). Vi har drop in 6. oktober og tar gjerne en prat med deg. På Business Jessheim kan du også treffe eksperter innenfor regnskap, digital synlighet, produktivitet med mer.

Sted: Business Jessheim (4. etg Jessheim Storsenter).

Tid: 6. oktober 09:00 – 15:00

Introduksjon til Lean Business Webinar – 6. oktober

For å skape størst mulig lønnsomhet i bedriften er det viktig å identifisere hva der er som konkret skaper verdi for kundene. Læring er avgjørende for bedriftens utvikling. Men for å lære må du vite hva du gjør som er riktig og hva som er galt. Dette webinaret skal hjelpe deg å forstå hvordan du må bygge din bedrift å skape og levere verdi til dine kunder. Lean er en enkel og rask måte å få bedriften i gang på. Dette gjøres ved først å lage en antakelser om hvordan bedriften skal tjene penger. Deretter testes disse, og endres der det er behov for endring.

Foredragsholder: Marius Sandvik

Sted: Digitalt – Live link til webinaret blir tilgjengelig 10 min før oppstart.

Tid: 6. oktober 12-14 

Hvordan lykkes på digitale flater – 6. oktober

Digital synlighet blir stadig viktigere for alle som driver egen virksomhet. Vi får besøk av Øystein Thune fra Internett Studio og Kjersti Antonsen fra SoMeThings som gir deg smarte tips og råd både i forhold til nettsider og sosiale medier.

Nettsider (Øystein Thune -Internett Studio)

 • Hvilke webløsninger finnes – fordeler og ulemper med hver enkelt
  • WordPress
  • Søkemotoroptimalisering vs. valg av webløsning
  • Sikkerhetsaspektet knyttet til det å ha webside – hva er viktig å tenke på – hva kan være lurt å gjøre

  Sosiale Medier og markedsføring (Kjersti Antonsen – SoMeThings)

  • Trafikkdrivere til deg og ditt firma – hvilke muligheter finnes?
  • Hvordan fungerer de i praksis?
  • Tips til å markedsføre seg smart og rimelig

Sted: Business Jessheim (4. etg Jessheim Storsenter)

Tid: 6. oktober 18.00-21.00 

Korona og krona  – 7. oktober

Kjøpsadferd i krisetider Hvordan økonomisk kriser påvirker marked og forbrukeradferd. Hvor ligger mulighetene i nedgangstider? Vi står i en helt spesiell situasjon med Corona-krisen hvor alt uten tvil ha store ringvirkninger for hvordan forbrukere og bedrifter vil bruke penger. Ved å se på hvordan finanskrisen i 2008 påvirket kjøpsadferd vil vi se på hvilke lærdommer det kan gi oss og hvordan dette vil påvirke forbrukeradferd og den økonomiske psykologien. Webinaret bør være av interesse for alle som selger varer eller tjenester.

Foredragsholder: Marius Sandvik

Sted: Webinar. Live link til webinaret blir tilgjengelig 10 min før oppstart

Tid: 7. oktober kl 14 – 16 

Merkevare og identitesdesign – 7. oktober

Kjøp meg, ta meg, velg meg, les meg, smak på meg – ropet fra butikkhyllene og sosiale medier virker både uendelig og utmattende. Hvorfor velger vi et produkt / tjeneste fremfor et annet? Design er et virkemiddel som kan hjelpe virksomheten å: 1) bli gjenkjent 2) skille seg ut fra konkurrentene. Mange virksomheter undervurderer bruken av design som strategisk virkemiddel – gjelder det deg også? I kurset får du konkrete tips til hva du kan gjøre selv. Vi går gjennom følgende tema:

 • Hva er en merkevare?
 • Hva er visuell identitet?
 • Implementering, kanal og budskap.

Foredragsholder: Lotte Thori Løvstad (Grafisk Designer)

Sted: Business Jessheim (4. etg Jessheim Storsenter)

Tid: 7. oktober 18.00-21.00

Hvordan selge til bedrifter og utvikle lønnsomme releasjoner – 8. oktober

Store organisasjoner handler ofte for langt høyere summer enn vanlige kunder, og derfor blir kjøpsprosessen mer komplisert og tar lengre tid. For å lykkes i dette markedet må du bygge tillit. Nøkkelen til å bygge tillit i dette markedet er å se sammenhengen mellom markedsføring, salg og relasjonsbygging. Man må sette søkelys på personlig kommunikasjon som aktivt virkemiddel for å få påvirket en eksisterende eller en kommende kunde i ønsket retning. Marius Sandvik gir en innføring i hvordan du bør gå frem for å utvikle ditt konsept og lage best mulige marked- og salgsstrategier for å nå igjennom i dette markedet.

Foredragsholder: Marius Sandvik

Sted: Webinar. Live link til webinaret blir tilgjengelig 10 min før oppstart

Når: 8.oktober kl 14 – 16

Forretningsmodellering – 14. oktober

Hvordan bygge en levedyktig bedrift? Hvilke hensyn må man ta? Hvordan skal man tjene penger? Temakvelden forklarer hvordan man skaper en enkel og praktisk plan for å skape sammenheng og systematikk mellom forretningside, forretningsmodell, mål, handlingsplaner og budsjett og gir deg oversikt over hvilke oppgaver som må løses for å få bedriften på bena.

Sted: Business Jessheim (4. etg)

Når: 14 .oktober kl 18

Markedsføring og konseptutvikling – 3. november

Hva skal du være, hvordan skal du gjøre det og for hvem?
Denne temakvelden vil gi deg grunnleggende innsikt i markedsføring, slik at du skal bli bedre i stand til gjøre de riktige strategiske valgene knyttet til:

– Valg av marked og produkt

– Markedsposisjonering
– Utvikling av riktig markedsføringsmix (de fire Pene)

I tillegg til grunnkunnskaper i markedsføring og hvilke faktorer du bør ta hensyn til for å lykkes vil du denne kvelden få mange praktiske markedsføringstips.

Sted: På grunn av usikkerhet rundt koronaepidemien har vi ikke bestemt hvor vi eventuelt holder de fysiske kursene. Når du har meldt deg på vil du få nærmere informasjon om kurset blir holdt som webinar eller på et fysisk sted. Fysiske kurs vil holdes på Øvre Romerike.

Tid: 3. november fra kl 18.00

Salg og kontaktskapende arbeid – 8. desember

Hvordan øke omsetningen gjennom å selge smartere?
Temakvelden gir innsikt i hvordan man bruker kundeinnsikten fra markedsarbeidet til å utvikle og planlegge salgsstrategier. Temakurset tar og for seg den behovsorienterte salgssamtale og hvordan man opptrer i direkte kontakt med kunden. Kurset er praktisk rettet.

Sted: På grunn av usikkerhet rundt koronaepidemien har vi ikke bestemt hvor vi eventuelt holder de fysiske kursene. Når du har meldt deg på vil du få nærmere informasjon om kurset blir holdt som webinar eller på et fysisk sted. Fysiske kurs vil holdes på Øvre Romerike.

Tid: 8. desember fra kl 18.00